Foto

Այս սննդամթերքները կարող են քաղցկեղ առաջացնել


Որոշ սննդամթերքներ, հատկապես կանոնավոր օգտագործման դեպքում, կարող են նպաստել քաղցկեղի զարգացմանը:

Ահա դրանցից ամենավտանգավորները՝

Վերամշակված միսը - երշիկեղենը, հոթ-դոգերը, բեկոնը պարունակում են նիտրիտներ և նիտրատներ, որոնք օրգանիզմում վերածվում են քաղցկեղածին նյութերի:

Կարմիր միսը - հաճախակի օգտագործման դեպքում, հատկապես տապակածը, մեծացնում է հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:

Տապակած և ճարպոտ սննդամթերքներ - տապակելիս առաջանում են վնասակար միացություններ, ինչպիսիք են ակրիլամիդը, հատկապես կարտոֆիլում:

Շաքարի բարձր պարունակությամբ սննդամթերքներ - նպաստում են ճարպակալմանը, որը կապված է քաղցկեղի առաջացման ռիսկի բարձրացման հետ:

Արագ սնունդ և վերամշակված սննդամթերք - պարունակում են վնասակար հավելումներ, տրանս ճարպեր և շատ աղ:

Գազավորված ըմպելիքներ և քաղցր հյութեր - հարուստ են շաքարով և արհեստական ​​համեմունքներով։