Մոսկվայի առողջապահության վարչության գլխավոր մասնագետ Անդրեյ Տյաժելնիկովը հիշեցրել է, որ զատկական կուլիչները պարունակում են շատ շաքար, յուղ, մարգարին, չամիչ և ցուկատ, ուստի խորհուրդ է տրվում դրանք ուտել չափավոր՝ մինչև 100–200 գրամ՝ օրվա առաջին կեսին։ Նա նախազգուշացրել է հատկապես վերին շերտի՝ շաքարով հարուստ ծածկույթի բարձր կալորիականության մասին։
Գերության կամ շաքարային դիաբետի դեպքում ցանկալի է ընտրել այլընտրանքային բաղադրատոմսեր՝ ցածր գլիկեմիկ ինդեքսով ալյուրով, մանրաթելերով և բնական քաղցրացուցիչներով։
Դիետոլոգ Ալեքսեյ Կաբանովն էլ հավելել է, որ ժամանակակից արտադրողները հաճախ գերազանցում են շաքարի ու ճարպի քանակը՝ ստեղծելով չափազանց կալորիական կուլիչներ։ Նա խորհուրդ է տալիս ընտրել ավանդական ու համեմատաբար առողջ տարբերակներ և նվազեցնել քաղցր զարդերի օգտագործումը։