Foto

Անվանվել է սննդային հավելումների բացակայության դեպքում իմունիտետը ամրապնդելու միջոց

Կանաչ տերևավոր բանջարեղենը, բրինձը, լոբին, կակաոն, ընկույզը և սև շոկոլադը օգնում են պահպանել մագնեզիումի օպտիմալ մակարդակը, որը հանքանյութ է, որը ամրացնում է ոսկորները և իմունային համակարգը: Այս մասին WelnessPulse-ին պատմել է Թենեսիի համալսարանի առողջապահական գիտական ​​կենտրոնի աշխատակից, փիլիսոփայության դոկտոր Մարսի Պիլատը:

 

Մասնագետը հիշեցրեց, որ մագնեզիումը նպաստում է նյարդային բջիջների գործունեությանը, պահպանում է ոսկրային նորմալ խտությունը և մեծացնում է օրգանիզմի իմունային պաշտպանության պահուստը։ 30 տարեկանից փոքր տղամարդիկ և կանայք պետք է օրական սպառեն համապատասխանաբար 400 և 310 մգ այս հանքանյութից։ Ավելի տարեց մարդկանց համար նորմը մեծանում է մինչև 420 և 320 մգ:

 

Դեղագործի խոսքով՝ սննդային հավելումները նպաստում են օրգանիզմում մագնեզիումի օպտիմալ մակարդակի պահպանմանը։ Մագնեզիումի գլիցինատը, որը հեշտությամբ մարսվող է, այժմ մեծ ժողովրդականություն է վայելում։ Այնուամենայնիվ, հնարավոր է բնական ճանապարհով մեծացնել այս նյութի սպառումը՝ կարգավորելով ձեր սննդակարգը։

 

Մասնագետը նշեց, որ դդմի սերմերը մագնեզիումի պարունակությամբ «առաջատարներն» են։ Մեկ բուռ (28 գ) պարունակում է այս հանքանյութի 168 մգ: Մագնեզիումով հարուստ այլ սննդամթերքներից են սպանախը (157 մգ 180 գ եփածի համար), սպիտակ լոբին (110 մգ 175 գ բաժակի համար), կարմիր լոբին (77 մգ 172 գ եփածի համար) և շագանակագույն բրինձը (110 մգ մագնեզիում 195 գ-ի համար):

Բրազիլական ընկույզը և նուշը պարունակում են համապատասխանաբար 105 և 77 մգ մագնեզիում 28 գրամի դիմաց։ Այս օգտակար հանքանյութը առկա է նաև կակաոյի փոշու մեջ (27 մգ մեկ ճաշի գդալի մեջ) և հայտնի քաղցրավենիքի՝ սև շոկոլադի մեջ (65 մգ 28 գ-ի մեջ):