Foto

Նրանք, ովքեր շաբաթական 3 անգամ ուտում են այս ընկույզը, 50%-ով նվազեցնում են սրտի կաթվածի ռիսկը․ ո՞րն է այն

Սրտի խնամքի համար միայն դեղորայքը չէ որ օգնում է. երբեմն մի բուռ ընկույզը բավարար է։

PREDIMED-ի կողմից անցկացված խոշոր միջազգային ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը կարող է 46%-ով նվազեցնել մահացու միոկարդի ինֆարկտի ռիսկը։

Զարմանալի է նաև, որ խոսքը շաբաթական երեք անգամ ընդամենը 3 ընկույզի մասին է։ Սրտաբան Աուրելիո Ռոխասը իր սոցիալական ցանցերում նշել է, որ ընկույզը հարուստ է բուսական օմեգա-3-ով, հակաօքսիդանտներով, մանրաթելերով և ֆիտոնուտրիենտներով։ Այս համադրությունը ոչ միայն  ամրացնում է սրտանոթային համակարգը, այլև օգնում է նվազեցնել «վատ» խոլեստերինի (LDL) և բորբոքման մակարդակը մարմնում։

Սննդի, առողջության և ծերացման ամսագրում հրապարակված հրապարակումների համաձայն՝ ընկույզը նույնպես դրական ազդեցություն ունի ուղեղի աշխատանքի վրա. այն բարելավում է հիշողությունը, դանդաղեցնում է ճանաչողական ծերացումը և օգնում է ավելի երկար պահպանել մտավոր պարզությունը։

Դուք պարտավոր չեք ուտել հատկապես ընկույզ։ Եթե դուք ալերգիա ունեք կամ չեք սիրում այն, չիայի սերմերը, աղացած կտավատը կամ բուսական օմեգա-3 հավելումները ևս կարող են նմանատիպ ազդեցություն ունենալ։